Magyar Ă©telek

Egyéb







Bakonyi vadashĂșs

A megtisztĂ­tott, karikĂĄra vĂĄgott zöldsĂ©get, hagymĂĄt, fƱszereket forrĂĄsban levƑ vĂ­zbe tĂ©ve majdnem puhĂĄra fƑzzĂŒk. HozzĂĄadjuk az ecetet, ĂĄtforraljuk, kihƱtjĂŒk, Ă©s a megmosott, megtisztĂ­tott hĂșst belehelyezzĂŒk. KĂ©t-hĂĄrom napig hideg helyen tartjuk. Ekkor a hĂșst kiemeljĂŒk, szalonnĂĄval megtƱzdeljĂŒk. A pĂĄcban levƑzöldsĂ©get a lĂ©bƑl kiszƱrjĂŒk, egy megfelelƑ nagysĂĄgĂș lĂĄbasba tesszĂŒk, rĂĄhelyezzĂŒk a hĂșst, Ă©s forrĂł zsĂ­rral leöntjĂŒk. Egy-egy kevĂ©s pĂĄclĂ© alåöntögetĂ©sĂ©vel puhĂĄra pĂĄroljuk. A hĂșst kiemelve, forrĂł sĂŒtƑben hirtelen ĂĄtpirĂ­tjuk. A levĂ©t zsĂ­rjĂĄra sĂŒtjĂŒk, liszttel megszĂłrjuk, Ă©s csontlĂ©vel vagy vĂ­zzel fölengedve mĂĄrtĂĄs sƱrƱsĂ©gƱre forraljuk. ÁttörjĂŒk, mustĂĄrral, citrommal, cukorral Ă­zesĂ­tjĂŒk Ă©s megtejfölözzĂŒk.
 
HozzĂĄvalĂłk:
- 1 kg marhahĂșs
- 10 dkg fĂŒstölt szalonna
- 15 dkg zsĂ­r
- 40 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg hagyma
- 1 dkg babérlevél
- 1 citrom
- 4 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors, mustĂĄr, ecet

A közzététel dátuma: 2010-01-08



 6 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂșsok


Látogatók száma: 718487