Magyar Ă©telek

Egyéb







Bakonyi gombás hátszín

A kiveregetett hátszínszeleteket 2-3 mm-nyire bevagdossuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. A zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, és 1-2 kanál forró vizet öntünk rá. Ebben a zsírban megpirítjuk a finomra vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, és a húsra öntjük. Egy-egy kevés forró víz aláöntögetésével puhára pároljuk. Tejfölös habarással sűrítjük, azután még kb. 10-15 percig pároljuk. Tálaláskor a rostélyost tálra tesszük, a mártással leöntjük, párolt rizzsel vagy tört burgonyával körítjük.
 
Hozzávalók:
- 70 dkg hátszínszelet
- 15 dkg gomba
- 10 dkg zsĂ­r
- 1 dkg pirospaprika
- 3 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 2 dkg sĂł
- 1 g bors
- 5 dkg hagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-01-07



 5 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701668