Magyar Ă©telek

Egyéb







Alföldi tokány

A szalonnát apróra vágjuk és kevés olajon kiolvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük az ujjnyi csíkokra szeletelt húst, az elkapart fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, egy csipet kakukkfűvel, teszünk hozzá 1 kiskanál paprikakrémet, megsózzuk, borsozzuk, leöntjük 1 dl borral, s fedő alatt rövid lében puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult a kolbászt felkarikázzuk, kevés zsíron átforgatjuk és a lecsóval együtt a húshoz adjuk. Együtt még egyszer felforraljuk és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalapocka
- 4 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg debreceni kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg lecsĂł
- pirospaprika
- paprikakrém
- egy csipet kakukkfű
- 1 dl    olaj
- 1 dl vörösbor
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-01-06



 3 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731741