Magyar Ă©telek

Egyéb







Csáki rostélyos

A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük. Kissé vékonyabbra kiveregetjük, ügyelve arra, hogy ne lyukadjanak át. Megsózzuk, megborsozzuk. Az apróra vágott szalonnát félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk vele, s beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Megsózzuk, és mint a lecsót, állandó keverés mellett készre pirítjuk. (Télen kész lecsóval ízesítjük.) Ezután ráöntjük az elhabart tojásokat, és addig tartjuk a tűzön, amíg besűrűsödik. A rostélyosokat kiterítjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk és elkenjük rajtuk, majd piskótatekercshez hasonlóan feltekerjük őket. Vékony zsineggel ún. hurkolókötéssel kötözzük. A felgöngyölt rostélyosokat megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és felhevített zsírban mindkét oldalukat elősütjük, átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba és lefedjük. Majd a zsírban apróra vágott hagymát fonnyasztunk meg, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölengedjük. Megsózzuk, és ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk. Ha félpuha, egy kevés paradicsomot és zöldpaprikát (télen lecsót) adunk hozzá. Amikor majdnem puha, a rostélyosokat kiszedjük a levükből, a zsineget lefejtjük róluk. A levet tejfölös habarással besűrítjük, ízesítjük. A rostélyosokat ferdén szeleteljük, és visszarakjuk a mártásba. Vajas galuskát adunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 70 dkg rostélyos
- 3 dkg sĂł
- 15 dkg zsĂ­r
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 dkg paradicsompüré
- 40-50 dkg lecsó (idényben 35 dkg zöldpaprika és 20 dkg paradicsom)
- 5 tojás
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1 dkg pirospaprika
- 1 g törött bors
 


A közzététel dátuma: 2010-01-26



 22 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708451