Magyar Ă©telek

Egyéb







Csángó rostélyos

A hússzeleteket kiverjük, sózzuk és forró zsírban hirtelen átsütjük. A zsírba beletesszük a zöldséget, a hagymát és a fokhagymát, a csontot és a cukrot, majd szép sárgára megpirítjuk. Ha megpirult, a liszttel meghintjük, egy pár percig sütjük, majd fölengedjük vízzel, hozzáadjuk a bort, a paradicsomot. A húst visszarakjuk a lébe és puhára pároljuk. Tálaláskor a besűrűsödött húslét átpasszírozva öntjük a húsra, a tetejére pedig pirított szalonnaszeleteket teszünk.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet rostélyos
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- egy kevés leveses csont
- 2 dkg liszt
- 1 dl vörösbor
- l kanál paradicsompüré
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl vĂ­z
- 1 kockacukor
- 10 dkg zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2010-01-27



 24 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 702355