Magyar Ă©telek

Egyéb







Csikós rostélyos

A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az olajban hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük a húst, megpirítjuk a hagymát, megszórjuk paprikával, feleresztjük 2 dl húslevessel (leveskockából készült), visszatesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk. Ráöntjük a tejfölt, felforraljuk, és a tálra rakott hússzeletekre öntjük. Minden hússzeletet egy-egy bevagdalt sült szalonnaszelettel díszítünk, galuskával, metélt tésztával vagy makarónival tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg rostélyos
- 25 dkg hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl olaj
- 2 dkg pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl hĂşsleves
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-01-30



 27 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709217