Magyar Ă©telek

Egyéb







Dunai matrĂłzpecsenye

A húst vékony, hosszúkás metéltre vágjuk. Serpenyőben, egy kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a fokhagymát, a húst, majd nagy lángon lepirítjuk, és sütés közben megszórjuk liszttel. Ráöntünk 3-4 dl vörösbort, megsózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1-2 dl húslevest is, majd fedő alatt puhára pároljuk. A gombát fölszeletelve zsiradékban megpároljuk, zsírjára sütjük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, s a húshoz adjuk. Ízesítjük egy kanál paradicsompürével és mustárral. A tál közepére tojásrántottát helyezünk, körülrakjuk a hússal, és rizskörítéssel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (rostélyos, felsál vagy vesepecsenye)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 kiskanál mustár
- 1 csipet kakukkfű
- 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem
- 4 dl vörösbor
- 2 dl hĂşsleves
- 6 tojás
- 2 dkg zsĂ­r
- sĂł, bors, olaj

A közzététel dátuma: 2010-02-01



 29 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701600