Magyar Ă©telek

Egyéb







Erdélyi zsiványpecsenye

A húst úgy vágjuk le hosszában, hogy egy nagy lappá verhessük ki. Ezután beborítjuk hajszálvékony füstölt szalonna szeletekkel, meghintjük sóval, töröttborssal, pirospaprikával, majd szorosan felgöngyöljük. Spárgával vagy hústűkkel a vágást rögzítjük, tűzálló tálra rakjuk, leöntjük nagyon forró zsiradékkal, majd sütőben 40 percig sütjük. Jó, ha a közepe egy kicsit angolos marad(véres). Sós vízben főtt kukoricakásával (polentával) tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg vesepecsenye
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 20 dkg kukoricadara
- 6 dkg zsĂ­r
- törött bors, só

A közzététel dátuma: 2010-02-05



 33 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731725