Magyar Ă©telek

Egyéb







Erdész pörkölt

A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt. Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk, bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk. Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk. Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk. A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük (a csontszilánkok miatt). Végül egy másik edényben a húst, a gombát a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 1 sertéscsülök
- 2 sertésláb
- 20 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 1 dl olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl bor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 dkg pirospaprika
- só, bors, majoránna, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-02-06



 34 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708409