Magyar Ă©telek

Egyéb







Eszterházy rostélyos

A rostélyost kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és az edényben nagy lángra téve az olajban minden oldalát pirosra sütjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, és ugyanabban a zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szemes borsot, felhígítjuk 2 dl vízzel, borral vagy húslevessel, felforraljuk, és rászűrjük a hús szeletekre. Takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk. A húst ezután kivesszük a mártásból. A mártásba bele. tesszük a liszttel és mustárral elkevert tejfelt, a vajat és a meghámozott, vékonyan fel szeletelt citromot. Együtt felforraljuk, a tálra rakott húsra öntjük, és galuskával, metélt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg rostélyos
- 16 dkg sárgarépa
- 1/2 citrom
- 16 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg zeller
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 dl bor
- 4 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl olaj
- 1 késhegynyi törött bors
- 10 szem bors
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só, borsikafű

A közzététel dátuma: 2010-02-07



 35 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718448