Magyar Ă©telek

Egyéb







Felvidéki sajtos göngyöleg

A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és megtöltjük. Töltelék: a főtt burgonyát hidegen kockákra vágjuk. A vajat simára keverjük a tojássárgájával. A sajtot, kemény tojást szintén kockákra vágjuk, a sonkát metéltre. Adunk hozzá 1 dl tejfölt, a tojás keményre felvert habját, és jól elkeverjük. A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, teszünk hozzá olajat, és a felcsavart átkötözött vagy megtűzött hústekercseket. Ebben a forró zsiradékban hirtelen átsütjük, majd a zsírból kivesszük és félretesszük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, felengedjük 1 dl húslevessel, a húsokat visszatéve fűszerezzük sóval, borssal, 2 szem borókabogyóval, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, teszünk bele 2 dl tejfölt, reszelünk bele citromhéjat, teszünk hozzá egy mokkáskanál mustárt, és felforraljuk. A húst fölszeleteljük, meleg tálra helyezzük, és a forró mártással leöntve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 szelet rostélyos
- 2 főtt burgonya
- 3 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 10 dkg kockára vágott ementáli sajt
- 1 kemény tojás
- 1 nyers tojás
- 10 dkg főtt sonka
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 hagyma
- 1 dl hĂşsleves
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-02-08



 37 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701602