Magyar Ă©telek

Egyéb







Fogarasi vadashĂşs

A húst szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk és hirtelen megsütjük. A zsírban megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, hozzáadjuk a húst, a fűszereket (babérlevelet, kakukkfüvet), ráöntjük a bort, később a vizet is, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a hússzeleteket kivesszük, hozzáöntjük a liszttel sűrített tejfölt, a 1/2 citrom levét és héját, mustárt, cukrot, és jól felforraljuk. Finom szitán áttörjük, és utána ízesítjük, A hússzeleteket tálra rakjuk, leöntjük mártással, és a kapribogyóval megszórjuk. Zsemlegombócokat vagy sült burgonyagombócokat adjunk körítésnek.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (Stefánia)
- 25 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg liszt
- 8 dkg zsĂ­r
- 3 dl tejföl
- 1/2 citrom
- 1 babérlevél
- 2 dl fehér bor
- 1 kanál ecet
- cukor, bors, mustár, kapribogyó, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-02-10



 38 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719307