Magyar Ă©telek

Egyéb







Fűszeres felsál

Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a kivert hússzeletekre. A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük. A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket. Megszórjuk törött borssal, mellé dobjuk a fokhagymát, fűszereket, fölengedjük egy kevés húslével, és a sütőben lassan pároljuk. Egy óra múlva kivesszük a tekercseket, a zöldséget megszórjuk egy kanál liszttel, teszünk bele egy kevés húslevet, mustárt, néhány szem kapribogyót, 2 dl bort, egy kevés cukrot és citromlevet. Felforraljuk, majd átpasszírozzuk, ráöntjük a hústekercsekre, és fedő alatt készre pároljuk. Párolt rizst, makarónit, vagy burgonyát adunk hozzá körítésnek.
 
Hozzávalók:
- 1 kg felsál
- 20 dkg leveszöldség
- 1 vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 csipet kakukkfű
- 2 dl bor
- 3 szem szegfűbors
- 1/2 citrom héja
- 1 dl olaj
- néhány szem feketebors

Töltelékhez:
- 20 dkg darált sertéshús
- 15 dkg darált marhahús
- 1 tejben áztatott zsemle
- 2 összevagdalt főtt tojás
- 2 nyers tojás
- 1 dl tejföl
- só, bors, gyömbér, majoránna, vöröshagyma, zöldpetrezselyem, kapribogyó
 

A közzététel dátuma: 2010-02-14



 42 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731732