Magyar Ă©telek

Egyéb







Fűszeres húsrolád

A vesepecsenyét hosszában bevágjuk kétszer-háromszor oly módon, hogy egy nagy kiterített szeletet kapjunk. Ekkor egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A sertéshúst, csirkehúst, valamint a füstölt szalonnát megdaráljuk, és elkeverjük egy egész tojással, egy kanál reszelt hagymával, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pirospaprikával, majd a kiterített húsra kenjük. Hosszában ráfektetjük a félig párolt, négyfelé vágott sárgarépákat, beborítjuk vékony sonkaszeletekkel, felcsavarjuk, és hústűkkel megtűzzük. Forró olajban hirtelen megpirítjuk, majd egy kevés vizet öntünk alá, mellétesszük a fehér répákat, a félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát, szegfűborsot, borókát, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a levébe keverünk egy kevés paradicsompürét, egy kicsi mustárt, egy pici lisztet, felforraljuk, és a tálra rakott, föl szeletelt hústekercsre öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg vesepecsenye
- 20 dkg darált sertéshús
- 20 dkg csirkehĂşs (mell vagy comb)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 1 egész tojás
- 1 kanál reszelt hagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 kanál paradicsompüré
- 1-2 szem borĂłkabogyĂł
- 2 sárga- és 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, szegfűbors

A közzététel dátuma: 2010-02-15



 43 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701649