Magyar Ă©telek

Egyéb







Fűszeres töltött pecsenye

A húst hegyes, éles késsel középen felszúrjuk úgy, hogy a tölteléknek helye legyen. A rizst félig megpároljuk, és összekeverjük a darált hússal, a tojással, egy kanál üvegesre párolt vöröshagymával, sóyal, borssal. Megtöltjük vele az előkészített húst, és a nyílást hústűvel lezárjuk. Forró olajban hirtelen minden oldalát rózsaszínűre sütjük, majd félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, a hagymát. Visszatesszük a hústekercset, felöntjük borral, hozzátesszük a többi fűszert is, és fedő alatt puhára pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg Stefánia vagy fehérpecsenye
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg rizs
- 1 tojás
- 1 kanál reszeIt hagyma
- 25 dkg sertéshús darálva
- 1 dl olaj
- 2 dl bor
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-02-17



 45 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725735