Magyar Ă©telek

Egyéb







Fűszeres tűzdelt hátszín

A húst megtűzdeljük szalonnával, hosszúkás uborkával és sárgarépával. Előzőleg ezeket a csíkokat borsban forgassuk meg. Kevés olajban hirtelen megsütjük a hús minden oldalát és félretesszük. Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, a húst visszarakjuk és megsózzuk. Teszünk hozzá 1 dl vizet, 1 dl bort, felforraljuk,. majd takaréklángon borókával puhára pároljuk. Ha megpuhult, 5 percig pihentetjük, majd deszkán felszeleteljük. Visszamaradt levében megpirítunk 1 kanál paradicsompürét, hozzáadjuk a mustárt, 1 dl bort, a tejfölt, meghintjük egy kevés liszttel, majd felforraljuk. A hússzeleteket az ízes mártásban felforrósítjuk és burgonyagombóccal tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg hátszín
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 2 db sárgarépa
- 2 db savanyĂş uborka
- 1 kanál mustár
- 2 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 1 kanál paradicsompüré
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés liszt
- só, törött bors, borókabogyó

A közzététel dátuma: 2010-02-18



 46 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731813