Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás felsáltekercs

A húst úgy készítsük elő, hogy egy jó nagy szeletet kapjunk. Kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük a következő töltelékkel:
A szalonnát apró kockára vágva kisütjük, majd ezen a zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a darált gombát, sót, borsot, és kevés vizet aláöntve pároljuk. Zsírjára sütjük, hozzáadunk két felvert tojást, két kanál tejfölt és két kanál zsemlemorzsát. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a hús közepére halmozzuk. Ráhajtjuk a hús széleit és összevarjuk vagy hústűkkel összetűzzük. Forró olajban jól megforgatjuk, ráöntjük a bort, hozzátesszük a szegfűborsot és kevés vízzel puhára pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg vesepecsenye vagy felsál
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg darált sertéshús
- 20 dkg gomba
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 dl vörösbor
- 2 szem szegfűbors
- só, bors, zöldpetrezselyem, olaj

A közzététel dátuma: 2010-02-20



 48 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725553