Magyar Ă©telek

Egyéb







Halasi pásztortokány

A húst vékony csíkokra daraboljuk a füstölt szalonnával együtt. Az olajban a szalonnát kisütjük, majd a pörcöt félretesszük. Az olajban megpirítjuk a feldarabolt hagymát, s rátesszük a húst, megsózzuk, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzátesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszereket és fedő alatt csaknem zsír jára sütjük. Hozzáadva a szalonna-darabkákat, ismét pároljuk. Végül meghintjük egy kevés liszttel, besűrítjük és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús (felsál vagy rostélyos)
- 6 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 1 mokkáskanál törött bors
- 1 csipet borsikafű
- 1 dl olaj
- só, koriander, csípős paprika

A közzététel dátuma: 2010-02-26



 54 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725387