Magyar Ă©telek

Egyéb







Halasi töltött felsál

A szép nagyra szeletelt felsált jól kiverjük, megkenjük paprikakrémmel, megszórjuk kakukkfűvel és majoránnával. A sertéshúst az apróra vágott paprikás hagymára tesszük, egy darabig ezt is pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra szeletelt gombát. Ha már ez is megpárolódott, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 10 dkg darált füstölt szalonnát, az áztatott elmorzsolt Zsemléket és egy tojást. Vastagon rákenjük a hússzeletekre, közepére helyezünk néhány savanyú uborkát és felcsavarjuk. Hústűvel megtűzzük, kevés forró olajon körben hirtelen megsütjük, majd sütőben gyakori öntözgetéssel puhára pároljuk. Ha már megpuhult, s fedés nélkül szép színt is kapott, levéből kiemeljük, a pecsenyezsírt felforraljuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet, 1 kanál paradicsompürét, kicsit pirítjuk, ráöntjük a vörös bort, felforraljuk, a tálra készített hústekercsekre öntjük és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhafelsál
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sertéshús darálva
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 2 db tejben áztatott zsemle
- 1 kanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl vörösbor
- 4 db savanyĂş uborka
- 1 dl olaj
- 1 késhegynyi kakukkfű
- 1 késhegynyi majoránna
- 1 kanál paprikakrém
- 1 tojás
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-02-27



 55 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719097