A hagymát finomra vagdaljuk, a húst
vĂ©kony csĂkokra szeleteljĂĽk. A szalonnát kockákra vágjuk Ă©s
kiolvasztjuk. Beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a húst
rátĂ©ve kicsit megpirĂtjuk. ZsĂrjára sĂĽtjĂĽk, az elkapart fokhagymát
rátéve megsózzuk, és borsozzuk, majd meghintjük pirospaprikával. A
paradicsompĂĽrĂ©t kevĂ©s vĂzzel felhĂgĂtjuk, a hĂşshoz keverjĂĽk,
hozzátesszük a finomra vágott kaprot, felforraljuk és forrón tálaljuk.
Rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 70 dkg marhapacsni,
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- 1 csokor kapor
- sĂł, pirospaprika