Magyar Ă©telek

Egyéb







Háromszéki tokány puliszkatortával

A marhahúst kockára vágjuk és az olajon megpárolt apróra Vágott hagymához keverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a húshoz keverjük és rövid ideig pirítjuk. Ezután felengedjük húslevessel, hozzáadjuk a bort, a fűszereket, majd lassú tűzön takaréklángon puhára pároljuk. Levét rövidre sűrítjük, s ha szükséges utána fűszerezzük. A kukorica és búzadarát összekeverjük, majd fele tejjel és vízzel, kevés sóval megfőzzük. Egy-két gerezd fokhagymát is főzhetünk bele. Tálra borítjuk, s ha egy kicsit megdermedt, szeleteljük mint a tortát. Ezt adjuk a húshoz körítésnek.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (lábszár v. stefánia)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 szép sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fehérrépa
- 2 babérlevél
- 1-2 ágacska rozmaring
- 2 dl vörösbor
- 3 dl húsleves (lehet kockából is)
- 30 dkg kukoricaliszt
- 30 dkg bĂşzadara
- 5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szál menta
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-03-01



 57 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701611