Magyar Ă©telek

Egyéb







Háromszéki töltött stefániasült

A húst hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, egy kevés reszelt gyömbért és alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a húst (nyílását előzőleg belül egy kicsit megsózzuk). Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró zsírban, illetve olajban minden oldalát megpirítjuk. Fölengedjük egy kevés húslevessel vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk. Az előmelegített tálra rakott, fölszeletelt húsra szűrjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (Stefánia vagy fehérpecsenye)
- 1/2 fej vöröshagyma
- 25 dkg darált sertés hús
- 2 kemény tojás
- 1 nyers tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál zöldpetrezselyem
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 2 dl hĂşsleves vagy bor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só, bors, olaj, gyömbér, liszt

A közzététel dátuma: 2010-03-02



 58 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718346