Magyar Ă©telek

Egyéb







Hubertusz tokány

A lehetőleg sovány marhahúst vékony hosszúkás darabokra vágjuk. Egy kevés olajban, nagy lángon hirtelen pirosra sütjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és rátesszük pirítani, közben megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, kakukkfűvel, pirospaprikával, majd fölengedjük borral. Fedő alatt puhára pároljuk (vizet aláöntögetve). A szalonnát apró kockákra vágva. kiolvasztjuk, töpörtyűjét kiszedjük, és ebben a zsírban pirítjuk meg a gombát. Zsírjára sütjük, majd a húshoz keverjük. Hozzáadjuk még a feldarabolt paprikát, paradicsomot is. Személyenként két sós palacsintát sütünk teflon serpenyőben (zsír nélkül), és metéltre vágjuk. A tejfölt elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a szalonna töpörtyűjét, majd a metéltre vágott palacsintát, azután meghintjük reszelt sajttal és a sütőben jól átmelegítjük. A tálra rakott tokányhoz adjuk körítésnek.
 
Hozzávalók:
- 70 dkg marhahĂşs
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba (lehetőleg erdei)
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl olaj
- 2 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- só, bors, majoránna, kakukkfű, reszeIt sajt

A közzététel dátuma: 2010-03-04



 60 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709248