Magyar Ă©telek

Egyéb







Jászsági töltött felsál

Az egyben hagyott szép felsál darabot közepén felszúrjuk, hogy a tölteléknek bő helye legyen. Kívül belül bedörzsöljük sóval, törött borssal, a belsejét paprikakrémmel kevert majoránnával és kakukkfűvel is. Ezután a nyílásba elhelyezzük a kolbászt (ha kell, két darabban), a kettévágott sárgarépákat, 1 -1 hosszúkás szelet füstölt szalonnát, a négyfelé vágott savanyú uborkát. A nyílást hústűvel lezárjuk, s a húst kívül sűrűn megtűzdeljük füstölt szalonnával. Ezután forró zsírban minden oldalát rozsda vörösre sütjük. Mellé tesszük a 15 dkg karikára vágott zöldséget, 1 db feldarabolt vöröshagymát, és egy kis ideig pirítjuk. Ezután fel öntjük 1 dl vízzel és 1 dl borral, és jól felforraljuk, majd fedő alatt pároljuk tovább. Levét ha elfőtte, borral pótoljuk. Mindig csak egy ujjnyi lé legyen alatta. Ha már a hús megpuhult, fedő nélkül, levét elpárologtatjuk, adunk hozzá 1 kanál paradicsompürét, ezzel is pirítjuk egy kicsit, majd belekeverjük a tejfölt, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk. Utána felforraljuk. Tárkonylevéllel, kakukkfűvel, majoránnával ízesítjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg felsál
- 20 dkg lángolt kolbász
- 15 dkg zöldség
- 2 sárgarépa
- 1 db vöröshagyma,
- 2 db savanyĂş uborka
- 1 evőkanál mustár
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 dl tejföl
- 6 dkg zsĂ­r
- 2 dl bor
- só, bors, kakukkfű, majoránna, tárkonylevél

A közzététel dátuma: 2010-03-07



 63 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701605