A bĂ©lszĂnt spirál alakban,
hosszában kétszer bevágjuk, hogy jó nagy szeletet nyerjünk. A gombát
finomra vágjuk, kevĂ©s hagymán megpároljuk Ă©s zsĂrjára sĂĽtjĂĽk. A
megtisztĂtott, lehártyázott velĹ‘t kevĂ©s hagymás zsĂron megpirĂtjuk,
rátesszük a habosra felvert tojásokat. Kicsit hűlni hagyjuk és a hús
egyik felére kenjük. A másik felére kenjük a gombás pépet és óvatosan
felcsavarjuk. Megtűzzük hústűvel, és kevés zsiradékon körbe sütjük. Kb.
50 percig sĂĽtjĂĽk, közben locsolgatjuk. A pecsenye zsĂrjában megpirĂtunk
20 dkg reszelt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felöntjük 1 dl
borral, felforraljuk, majd hozzáadunk 4 dl liszttel elkevert tejfölt,
10 percig forraljuk, s átszűrjĂĽk. ElĹ‘melegĂtett tálra tesszĂĽk,
felszeleteljük, leöntjük a mártás felével. A többit mártásos csészében
tálaljuk.
Hozzávalók:
- 80 dkg marha bĂ©lszĂn (vagy kicsontozott sertĂ©s karaj)
- 30 dkg velő
- 3 tojás
- 1 mokkás kanál pirospaprika
- 20 dkg gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 1 dl bor
- 4 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- só, törött bors