Magyar Ă©telek

Egyéb







Kiskunsági bélszín

A bélszínt spirál alakban, hosszában kétszer bevágjuk, hogy jó nagy szeletet nyerjünk. A gombát finomra vágjuk, kevés hagymán megpároljuk és zsírjára sütjük. A megtisztított, lehártyázott velőt kevés hagymás zsíron megpirítjuk, rátesszük a habosra felvert tojásokat. Kicsit hűlni hagyjuk és a hús egyik felére kenjük. A másik felére kenjük a gombás pépet és óvatosan felcsavarjuk. Megtűzzük hústűvel, és kevés zsiradékon körbe sütjük. Kb. 50 percig sütjük, közben locsolgatjuk. A pecsenye zsírjában megpirítunk 20 dkg reszelt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felöntjük 1 dl borral, felforraljuk, majd hozzáadunk 4 dl liszttel elkevert tejfölt, 10 percig forraljuk, s átszűrjük. Előmelegített tálra tesszük, felszeleteljük, leöntjük a mártás felével. A többit mártásos csészében tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marha bélszín (vagy kicsontozott sertés karaj)
- 30 dkg velő
- 3 tojás
- 1 mokkás kanál pirospaprika
- 20 dkg gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 1 dl bor
- 4 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-03-09



 65 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719256