Magyar Ă©telek

Egyéb







Korhely pörkölt

A kockákra vágott szalonnát az olajban kiolvasztjuk, megpároljuk benne a kockákra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával. Ezen megforgatjuk a feldarabolt marhahúst, rátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát (télen lecsóval pótoljuk), kakukkfüvet, bazsalikomot, izsópot, babérlevelet, majd annyi vörös bort öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt, takaréklángon, addig pároljuk, amíg a hús jól meg nem puhult. A párolgó lét mindig vörös borral pótoljuk. Rövid lével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (lábszár)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 2 babérlevél
- 5 dl vörösbor
- 1 dl olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- só, törött bors, izsóp, borsikafű, bazsalikom

A közzététel dátuma: 2010-03-12



 68 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725152