Magyar Ă©telek

Egyéb







Körösi gombás pecsenye

A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, széleit (ahol szükséges) bevagdossuk. Kevés zsírban szép rozsdabarnára sütjük, majd félretesszük. A gombát vékonyan felszeleteljük, s a kevés zsíron párolt reszelt vöröshagymára tesszük. Addig pároljuk amíg zsírjára sül. Ezután rátesszük a pirospaprikát, feleresztjük a paradicsommal és annyi vízzel, hogy a gombára tett hússzeleteket éppen ellepje. Megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, beletesszük a kakukkfüvet, 3 szem borókát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Vajas burgonyát, vagy makarónit adunk mellé.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg rostélyos (vagy felsál szelet)
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsĂ­r
- 1 evőkanál pirospaprika
- 20 dkg gomba
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- 2 evőkanál paradicsom
- só, bors, kakukkfű, boróka bogyó

A közzététel dátuma: 2010-03-14



 69 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 724955