Magyar Ă©telek

Egyéb







Lakodalmas töltött bélszín

A bélszínt letisztítjuk, majd hosszában bevágjuk kétszer úgy, hogy hosszában szépen kiterüljön. Egy kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük borssal, és megtöltjük. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott füstölt szalonnával, egy tojással, egy tejben áztatott zsemlével, apró kockákra vágott savanyú uborkával, sóval, borssal és a bélszínre terítjük. A májat zsírban hirtelen megfuttatjuk, majd vékonyra fölszeletelve a tölteléken elosztjuk. Ezután a két szélét ráhajtjuk, és hústűvel összetűzzük. Forró olajjal leöntjük, minden oldalát megpirítjuk, majd a borral és egy kevés vízzel megpároljuk. Ha a hús puha, a levébe keverjük a kakukkfüvet, a mustárt, és mártás sűrűségűre beforraljuk. A fölszeletelt húsra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg bélszín
- 30 dkg darált sertéshús
- 20 dkg máj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 tojás
- 1 tejben áztatott zsemle
- 2 savanyĂş uborka
- 1,5 dl olaj
- 1 dl bor
- só, bors, zöldpetrezselyem, kakukkfű, mustár

A közzététel dátuma: 2010-03-18



 74 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708813