Magyar Ă©telek

Egyéb







Majoránnás tokány

A finomra vágott hagymát a zsiradékon sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kisujjnyi csíkokra felszeletelt húst, majd sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Feleresztjük 2 dl borral. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a csíkokra vagdalt szalonnát, melyet előzőleg megpirítunk, teszünk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Forrón tejföllel dúsítjuk a pecsenyelét, galuskával vagy makarónival tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahĂşs
- 15 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 2 g majoránna
- 2 g törött bors
- 2 gerezd fokhagyma

A közzététel dátuma: 2010-03-24



 83 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731751