A hĂşsszeleteket kiverjĂĽk,
megsĂłzzuk, megborsozzuk, Ă©s kevĂ©s zsĂrban mindkĂ©t oldalon, hirtelen
megsütjük. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Tűzálló tálat
megzsĂrozunk, aljára terĂtjĂĽk a burgonya felĂ©t, erre elosztjuk a
hússzeleteket, arra karikára vágott hagymát, zöldpaprikát és
paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban
megpirĂtjuk a paradicsompĂĽrĂ©t, felöntjĂĽk 2 dl vĂzzel, hozzáadjuk a
kakukkfüvet, a bort, tejfölt és a tálra öntjük. Keverés nélkül, két
órán át sütjük, közép meleg sütőben.
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (rostélyos, felsál vagy fartő)
- 8 dkg zsĂr
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 kg burgonya
- 2 dl bor
- só, törött bors, kakukkfű