Magyar Ă©telek

Egyéb







Marosszéki rakott rostélyos

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalon, hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, arra karikára vágott hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és a tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át sütjük, közép meleg sütőben.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (rostélyos, felsál vagy fartő)
- 8 dkg zsĂ­r
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 kg burgonya
- 2 dl bor
- só, törött bors, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-03-26



 85 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718456