Magyar Ă©telek

Egyéb







Mágnás tekercs

A felsálszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A darált sertéshúst is elkeverjük sóval, borssal, majd elosztjuk a hússzeletekre. Ezután a szeleteket felcsavarjuk, széleit behajtjuk és hústűvel vagy zsineggel biztosítjuk, hogy ne nyíljon szét. Forró olajba tesszük és hirtelen minden oldalán megsütjük, majd félretesszük. Zsírjából, ha sok, leöntünk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt paradicsomot, vágott zöldpetrezselymet, csöves vagy zöldpaprikát, borsot, kevés vizet és a hústekercsekre öntve, puhára pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet felsál (kb. 20 dkg-os)
- 40 dkg darált sertéshús
- 2 dl tejföl
- 1 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 dl olaj
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 zöldpaprika vagy szárított csöves paprika
- 1 kés hegynyi pirospaprika
- 1 dl tejföl
- só, bors, szerecsendió-virág

A közzététel dátuma: 2010-03-27



 80 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725350