Magyar Ă©telek

Egyéb







Májas rostélyos batyu

A gombát kevés olajban megpirítjuk és zsírjára pároljuk. Rátesszük az apróra vágott májat és egy kicsit megsütjük együtt. A rizst megpároljuk és elkeverjük a tojással, a májas gombával, melyre sót, borsot, pirospaprikát, majoránnát szórunk. Jól elkeverjük. A rostélyosokat vékonyra kiverjük, sózzuk, megborsozzuk, és elosztjuk rajta a májas rizst. Kés lapjával elsimítjuk, felcsavarjuk, végeit betűrjük és zsineggel átkötjük, hogy szét ne nyíljon. Serpenyőben, forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük, majd megfelelő nagyságú lábasba átrakjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, meghintjük liszttel, elkeverjük paprikával és feleresztjük vízzel vagy húslevessel. Kicsit forraljuk, majd a hústekercsekre öntjük és lassan pároljuk. Ha már puhulni kezd, hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és puhára pároljuk. A zsineget leszedjük, a húst felszeleteljük és a mártással leöntve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet rostélyos (kb. 15-20 dkg)
- 15 dkg gomba
- 12 dkg rizs
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 20 dkg máj
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg liszt
- 2 dl hĂşsleves
- só, törött bors, majoránna, olaj, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2010-03-28



 81 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 724932