Magyar Ă©telek

Egyéb







Mészáros szelet

A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk. Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Teszünk hozzá 3-4 kanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk, párolgó levét apránként pótoljuk. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy kicsit lepirítjuk, a lébe teszünk egy csipet porcukrot, meghintjük egy kevés liszttel, vízzel felhígítjuk, és még egyszer felforraljuk. Tálaláskor a húst vékonyra fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, és burgonyapürével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg gömbölyű felsál
- 1 dl olaj
- 1 csipet cukor
- 1 kanál liszt
- 4 evőkanál ecet
- 2 babérlevél
- 2 vöröshagyma
- sĂł, szemes bors

A közzététel dátuma: 2010-03-31



 88 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701684