Magyar Ă©telek

Egyéb







Nádasdi göngyölt felsál

A hússzeleteket óvatosan kiverjük vékonyra hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát, majd a vékony sajtszeleteket. Megkenjük paprikakrémmel és felcsavarjuk oly módon hogy széleit közben behajtjuk. Megtűzzük hústűkkel (vagy átkötjük vékony zsineggel) hogy szét ne nyíljanak. Ezután 1-2 kanál olajban a tekercsek minden oldalát hirtelen megsütjük. A tekercseket kivesszük a serpenyőből, a pecsenyelevet lábosba öntjük, teszünk bele 1 kanál paradicsompürét, 1 dl bort és felforraljuk. Visszahelyezzük a tekercseket, és puhára pároljuk. Ujjnyi vastag, ferde szeletekre vágjuk, tálra helyezzük, leöntjük a mártással, meghintjük reszelt sajttal, és rizzsel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg felsál (vásárlásnál 2 szeletben kérjük)
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
- paradicsompüré
- 1 kanál mustár
- 1 kanál paprikakrém
- 1 dl olaj
- só, bors, majoránna, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-04-06



 93 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701628