Magyar Ă©telek

Egyéb







Nyírségi rakott tokány

A burgonyát héjával együtt megfőzzük meghámozzuk és karikára vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk kevés zsírban rátesszük a kisujjnyi csíkokra vágott marhahúst és jól átpirítjuk rajta. Ezután rátesszük a vöröshagymát, majd kevés pirítás után a gombát is. Megsózzuk, megborsozzuk rátesszük a köményt, Piros Aranyat, zöldpetrezselymet, pirospaprikát. Együtt pirítjuk egy ideig, azután felengedjük egy kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Egy mély tűzálló tálat kizsírozunk fagyos zsírral, aljára terítjük a burgonya felét erre tesszük a kész tokányt, rá a burgonya másik felét. Tetejére öntünk 2 dl tejfölt, melyben elkeverjünk egy tojás sárgáját. Megszórjuk zsemlemorzsával, előmelegített sütőben jól átsütjük és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg marhahĂşs (pacsni lapocka)
- 60 dkg burgonya
- 5 dkg zsĂ­r
- 10 dkg gomba
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 kiskanál Piros Arany
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- só, törött bors, köménymag, morzsa

A közzététel dátuma: 2010-04-09



 96 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 701651