Magyar Ă©telek

Egyéb







Párolt hátszín gombával

Egy kg tisztított hátszínt megtűzdelünk füstölt szalonnával, megsózzuk, borsozzuk és forró olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Erre a zsíradékra tesszük a feldarabolt hagymát, zöldségeket, majd később a lisztet is. Ha kicsit megpirult, feleresztjük egy kevés húslevesseI vagy vízzel. Adunk hozzá egy babérlevelet, néhány szem borsot, 30-40 dkg csontot 3 dl fehér bort és felforraljuk. Ezután beletesszük a hátszínt és 2-3 órán át, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a mártást árszűrjük. A gombát felszeletelve a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a zöldpetrezselymet és a mártáshoz keverjük, majd a húsokra öntjük. Burgonyapürét vagy makarónit adjunk mellé.
 
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított marhahátszín
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 petrezselyemgyökér
- 2 sárgarépa
- 1 zeller
- 3 paradicsom
- 3 evőkanálliszt
- 1 babérlevél
- 3 dl fehérbor
- 15 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- só, bors, olaj, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-04-14



 101 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709211