Magyar Ă©telek

Egyéb







Somogyi vőlegényhús

A húst úgy vágjuk fel, hogy jó nagy szeleteket kapjunk. Jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd mustárral megkenjük. A sertéshúst apróra vagdaljuk, és az olajjal, szalonnával, vöröshagymával, pirospaprikával pörköltet készítünk belőle. Amikor elkészült ledaráljuk az áztatott zsemlével együtt. Hozzákeverünk egy tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Ezzel a péppel megkenjük a hús szeleteket ráhelyezünk 1-1 tojást, majd felhajtjuk és megtűzzük. Forró olajon megforgatjuk, bort és kevés vizet aláöntögetve a kakukkfűvel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, ízesítjük egy kis Piros Arannyal, esetleg mustárral, és felszeletelve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (Stefánia)
- 25 dkg sertéshús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 4 db kemény tojás
- 1 kanál Piros Arany
- 2 dl bor
- sĂł, törött bors,  mustár, kakukkfű, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2010-04-28



 115 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 702394