Magyar Ă©telek

Egyéb







Soproni marhapacsni

A feldarabolt füstölt szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a kisebb szeletekre vágott marhahúst, hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát és egy kicsit együtt pirítjuk. Meghintjük őrölt babérlevéllel (vagy egyben tesszük bele), kevés kakukkfűvel, teszünk hozzá két szem szegfűszeget, 1-1 mokkáskanál paradicsompürét és Piros Aranyat.ráöntünk annyi vörös bort, hogy ellepje (Soproni kékfrankost) és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Amikor puhulni kezd a hús, hozzátesszük a sárgarépát és egy kevés nagyon apróra vagdalt zellergumót (vagy zellerzöldet). Ezekkel teljesen megpuhítjuk. Ha a levét elfőné, mindig csak vörösborral pótoljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhapacsni (v. Stefánia)
- 20 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 kiskanál paradicsömpüré
- 1 kiskanál Piros Arany
- 2 db szegfűszeg
- 1-1 késhegynyi őrölt babérlevél
- 1/2 l vörösbor
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg zeller
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- só, töröt tbors, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-05-01



 118 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709267