Magyar Ă©telek

Egyéb







Szabadkai rostélyos

A szalonnát fölszeleteljük, bevagdaljuk, és ropogósra sütjük, majd zsírjából kiemeljük. A megmaradt szalonnazsírban megpirítunk egy fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, és megforgatjuk benne a kivert, megsózott, borsozott rostélyos szeleteket. Egy kevés vízzel pároljuk. Ha, félig megpuhult, rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát és a paradicsompürét. Mikor a hús megpuhult, tálra fektetjük, levébe 10 dkg főtt rizst keverünk, a hússzeleteket a rizses lecsóval megrakjuk, majd a tetejére tesszük a pirosra sült szalonnaszeleteket.
 
Hozzávalók:
- 4 nagy szelet rostélyos (kb. 1 kg)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg zöldpaprika (vagy lecsó)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 10 dkg rizs
- sĂł, bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2010-05-02



 119 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708425