Magyar Ă©telek

Egyéb







Szalonnás tűzdelt pecsenye

A húst minden zsiradéktól, bőrtől megtisztítjuk, és sűrűn megtűzdeljük hosszúkásra vágott szalonnával, uborkával és a sárgarépával (Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós!) A zsírban fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, s a húst ezen átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy a húst közepéig ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, végül vékonyan fölszeletelve tálaljuk, Hidegen is kitűnő!
 
Hozzávalók:
- 1 kg fehérpecsenye vagy Stefánia
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 ecetes uborka
- 1 evőkanál zsír
- 1/2 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- sĂł, paprika

A közzététel dátuma: 2010-05-05



 122 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725128