Magyar Ă©telek

Egyéb







Szatmári lakodalmas

Egy szép nagy 30-35 dkg-os felsál szeletet deszkán jól kiverunk, hogy minél nagyobb legyen. Megsózzuk megborsozzuk, megkenjük mustárral, és teszünk rá majoránnát, két szép kivert sertéstarja szeletet. Ezt megkenjük Piros Arannyal, meghintjük kakukkfűvel. Erre tesszük rá a csirkemellből nyert vékony szeleteket, ezt beterítjük néhány kolbász szelettel, majd óvatosan, az egészet szépen felcsavarjuk. Hústűvel néhány helyen megtűzzük, szalonnával megtűzdeljük, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Teszünk hozzá egy dl bort, 2-3 szem borókabogyót, egy ketté vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, kevés vizet, és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Ha levét elfőttei, kevés borral mindig utána töltögetünk. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, teszünk rá 1 evőkanál paradicsompürét, 1 kiskanál mustárt, megszórjuk egy kiskanál liszttel, kicsit pirítjuk, majd egy dl borral felengedjük. A hústekercset egy deszkán kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Előmelegített tálra rakjuk az ízes hús tekercseket és körülönjük mártással.
 
Hozzávalók:
- 35 dkg marhafelsál
- 30 dkg sertéstarja
- 25 dkg csirkemell (szeletben)
- 10 dkg magyar sonka
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kiskanál paprikakrém
- 4 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg lángolt kolbász
- 1 kis kanál paradicsompüré
- 1 kis kanál liszt
- 2 dl bor
- 1 kiskanál mustár
- 1 dl olaj
- só, törött bors, majoránna, kakukkfű, borókabogyó


A közzététel dátuma: 2010-05-07



 124 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718533