Magyar Ă©telek

Egyéb







Szatmári szilvás pecsenye

Az aszalt szilvát előző nap vízbe áztatjuk. A kicsontozott húst kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A kenyérkockákat a vajban megpirítjuk, és a kimagozott, apróra vágott sziivával, valamint a többi összes hozzávalóval összekeverjük. Ezzel a keverékkel töltjük meg a húst, és átkötözzük. Lefedett tepsiben kb. 50-60 percig sütjük. Szeletelés előtt 20 percig pihentetjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg töltenivaló marhahús
- 12 szem aszalt szilva
- 1 csésze apróra vágott kenyérkocka
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kevés reszelt citromhéj
- sĂł, bors, almaszeletek

A közzététel dátuma: 2010-05-08



 125 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725430