Magyar Ă©telek

Egyéb







Szebeni töltött stefánia

A hosszúkás darab Stefániát felszúrjuk, vagy kétszer bevágjuk, hogy egy nagy lapot kapjunk. Megtöltjük a következő töltelékkel: A sertéshúst kevés zsírban megsütjük, ledaráljuk és egy tálba tesszük. A gombát kevés vajban, egy kiskanál reszelt vöröshagymával megpároljuk, hozzátesszük a kockára vágott sonkát, egy kicsit pirítjuk és a darált húshoz adjuk. Három tojásból készített lágy rántottát, egy tojást, sót, törött. borsot, 3 kanál pirított morzsát, 3 evőkanál tejfölt adunk hozzá és elkeverjük. Megtöltjük vele a húst, a nyílást lezárjuk hústűkkel, forró zsírral leforrázzuk és tűzállóedényben, kevés vizet és bort alá öntögetve, puhára pároljuk. Sülés közben saját levével locsolgatjuk. Ha megpuhult a hús, levébe tehetünk 1 dl tejfölt.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marha Stefánia (vagy felsál)
- 30 dkg sertés lapocka
- 10 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál tejföl
- 3 tojás
- 3 kanál pirított morzsa
- 1 kiskanálreszelt hagyma
- 1 tojás
- só, törött bors, zsír

A közzététel dátuma: 2010-05-09



 126 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719288