Magyar Ă©telek

Egyéb







Szegvári töltött felsál

A felsálszeleteket óvatosan, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A jól megdarált húshoz adunk 4-5 kanál tejfölt, sót, borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük. A szalonnát hajszálvékonyra szeleteljük, és a hússzeletekre fektetjük. Ezután a hússzeleteket felcsavarjuk, hústűkkel összetűzzük. Forróolajban hirtelen, minden oldalukat megsütjük, majd félretesszük. A maradék olajban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a borókabogyót, öntsük föl vörös borral, tegyük bele a hústekercseket, és fedő alatt pároljuk puhára. Ekkor tegyünk a levébe 1 dl tejfölt, egy mokkáskanál mustárt, forraljuk fel még egyszer, és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg felsál
- 25 dkg kétszer darált marhahús
- 2 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szem borĂłka bogyĂł
- 1 dl olaj
- 1,5 dl vörösbor
- só, bors, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-05-10



 127 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709264