Magyar Ă©telek

Egyéb







Szekszárdi sonkás bélszín

A néhány napig jégen pihentetett bélszínt megtűzdeljük sonkával és szalonnával és megpároljuk egy karikára vágott sárgarépával, két fej feldarabolt hagymával, zöldpetrezselyemmel, egy gerezd fokhagymával, egy babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, 4 dl borral és egy merőkanál húslevessel. Ha már jó puha, a húst félretesszük, levét felére befőzzük, szitán leszűrjük, teszünk hozzá két kanál mustárt, egy narancs és egy fél citrom levét, valamint néhány kanál áfonya- vagy ribizli lekvárt. Mustárt, paradicsomsalátát, vagy tojássalátát adunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 1 kg bélszín
- 15 dkg sonka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kanál vágott zöldpetrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 csipet kakukkfű
- 4 dl bor
- hĂşsleves
- 2 kanál mustár
- 1 narancs
- 1/2 citrom leve
- 2 kanál áfonya- vagy ribizlilekvár
- sĂł, bors, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2010-05-12



 130 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709196