Magyar Ă©telek

Egyéb







Székely rostélyos

A rostélyos szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, forró zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük és a zsírból egy tálra szedjük. A visszamaradt zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, 1 dl vízzel felöntjük, rátesszük a húst a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, majoránnát, őrölt keménymagot is. Fedő alatt pároljuk egy fél óráig. Ezután rátesszük a karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot és fedő alatt puhára pároljuk. A tarhonyát kevés zsíron pirosra pirítjuk, rászórjuk a rostélyosokra és letakarjuk, hogy a rostélyosok tetején megdagadjon. Ugyanabban a tűzálló tálban tálaljuk, amelyben készítettük, vigyázva, hogy elég leveses maradjon.
 
Hozzávalók:
- 1 kg rostélyos szelet
- 6 dkg zsĂ­r
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 20 dkg tarhonya
- 1 kiskanál pirospaprika
- só, törött bors, kakukkfű, köménymag, majoránna

A közzététel dátuma: 2010-05-13



 128 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719129