Magyar Ă©telek

Egyéb







Szüreti legényhús

Egy szép darab marhahúst sóval, törött borssal bedörzsölünk és 1 óráig állni hagyjuk. Mély tűzálló edénybe tesszük, öntünk rá 2 dl, kockából készült húslevest, 3 dl jó édes mustot, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, szemes borsot, gyömbért, és fedő alatt puhára pároljuk. Főzés közben leve sűrűsödik, ezért időnként húslevessel felöntjük, de csak annyira, hogy mire a hús megpuhul, elég sűrű legyen. Ezután a húst felszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, levét áttörjük, ha kell, besűrítjük, majd szükség szerint utána ízesítjük. Tehetünk bele 1-2 kanál bort, kicsi mustárt is. Jól felforraljuk és tálra rakott húsra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (lapocka, hátszín)
- 8 dkg zsĂ­r
- 1 db sárgarépa
- 1 szál pasztinák
- 10 dkg zeller
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 db gyömbér
- 1 kiskanál szemes bors
- 15 dkg nyers sonka
- 1 db vöröshagyma
- 3 dl must
- 1 hĂşsleveskocka
- 2 gerezd fokhagyma.
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-05-14



 131 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719102