Magyar Ă©telek

Egyéb







Tarhonyás marhatokány

A szalonnát apró kockára vágjuk, kevés zsírban kisütjük, a kisujjnyi csíkokra vágott húst rátesszük és egy kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük a vöröshagymát, sót, borsot, majoránnát, 1 dl bort, jól elkeverjük és fedő alatt pároljuk. Időnként kevés vízzel pótoljuk a párolgó levet. Ha már kezd puhulni, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd készre pároljuk. Egy másik edényben, kevés zsíron, rózsaszínűre pirítjuk a tarhonyát, forró vízzel feleresztjük, megsózzuk és takarék lángon pároljuk. Ha a tarhonya puhulni kezd, összekeverjük a hússal, kevés vizet öntünk alá, és lefedve készre pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marha lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 8 dkg zsĂ­r
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl bor
- só, törött bors, tarhonya

A közzététel dátuma: 2010-05-15



 132 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718469