Magyar Ă©telek

Egyéb







Tarjáni böllérrostélyos

A hússzeleteket szépen kiverjük, megsózzuk, meg borsozzuk, megkenjük vékonyan Piros Arany krémmel és mustárral. Teszünk minden szeletre egy szelet petrezselyem gyökeret, sárgarépát, uborkát, és egy késhegynyi mustárt, valamint egy kisujjnyi füstölt szalonnát. Ezután felcsavarjuk, hústűvel vagy spárgával rögzítjük. Forró olajban, hirtelen körülsütjük, felengedjük vízzel, beleteszünk 2 evőkanál vöröshagymát, a fokhagymát, egy kis kanál tárkony ecetet, felforraljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha levét elforrta, teszünk hozzá egy evőkanál paradicsompürét, meghintjük liszttel a zsírját, és felforraljuk. Jó sűrű, pikáns ízű mártása legyen. Tálalás előtt még ízesíthetjük citromlével, kevés égetett cukorral, borecettel is.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet 20-25 dkg-os kicsontozott rostélyos szelet
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg sárgarépa
- 2 db savanyĂş uborka
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 gerezd zĂşzott fokhagyma
- 2 dkg liszt
- só, töröt tbors, Piros Arany, tárkonylevél

A közzététel dátuma: 2010-05-16



 133 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719228