Magyar Ă©telek

Egyéb







Tarkababos legénytál

Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, töpörtyűjét kiszedjük. Ebben a zsírban üvegesre pároljuk a hagymát. Rátesszük a darált marhahúst, a zúzott fokhagymát, és egy rövid ideig pirítjuk. Egy kevés vizet, 1 babérlevelet, törött borsot is adunk hozzá, és ha szükséges egy kevés sót. Fedő alatt, vagy inkább kuktában 30 percig pároljuk. Ekkor hozzáadunk 30 dkg szárazbabot, amelyet előző este már beáztattunk. Teszünk hozzá 3 evőkanál paradicsompürét, és az egészet puhára pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhahús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 30 dkg szárazbab
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-05-17



 134 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731719